Kees-Jan van Leeuwen

Penningmeester

Mijn naam is Kees-Jan van Leeuwen. Geboren in 1960 in Vreeswijk, het zuidelijke deel van Nieuwegein, alwaar ik tot mijn 13de in het oude dorp heb gewoond en gevoetbald. Daarna ben ik verhuisd naar de Prinses Beatrixsluis, dat prachtige gebouw tussen het Lekkanaal en de rivier de Lek, waar op dit moment een derde kolk wordt aangelegd. Eenmaal op eigen benen heb ik naast korte uitstapjes naar Utrecht en Zeist altijd in Nieuwegein gewoond in de wijken Fokkesteeg, Doorslag en nu al weer geruime tijd in Galecop.

Meer dan 30 jaar heb ik een eigen bedrijf in de zakelijke dienstverlening en heb daardoor veel bedrijven van dichtbij meegemaakt. De motivatie om binnen Groen Links een bescheiden rol te gaan spelen komt voort uit de gedachte dat we in de ruime zin duurzaam moeten omgaan met de wereld waarin wij leven.

Duurzaamheid betekent voor mij niet alleen het gebruik verminderen van fossiele brandstoffen. Duurzame oplossingen in en rondom de eigen woning zijn maatregelen die langdurig of eeuwig meegaan, daardoor we de aarde niet uitputten en bovendien bijdragen aan een prettige woonomgeving.