‘Eten is kostbaar, gooi het niet weg’

GroenLinks wilde, door het indienen van een motie,  een afspraak maken met het College om de voedselverspilling in het Stadshuis te verminderen. Beter voor het milieu, beter voor het aanzien van de gemeente, beter voor de portemonnee. Als er wat overblijft blijft zijn er genoeg mensen die een gratis broodje kunnen waarderen.

Het eerder in de week bekendmaken van de motie heeft al direct geleid tot resultaat; er zijn afspraken gemaakt om minder in te kopen/aan te bieden. Hierdoor blijft er minder/niets over.
Met dit als resultaat was de motie zelf overbodig.

Voedselverspilling terugdringen
Jaarlijks verdwijnt er veel kostbaar voedsel in de vuilnisbak.
De milieubelasting van productie voor Nederlandse voedselconsumptie zou zonder verspilling 14% lager kunnen zijn. Omgerekend kun je €145,- per persoon besparen door geen voedsel weg te gooien.
7 op de 10 Nederlanders zijn bereid de eigen voedselverspilling terug te dringen. Geld, de armoede in de wereld en het milieu zijn hiervoor redenen.