Mladen Acinger

Mladen Acinger

Raadslid

Ik ben Mladen Acinger (1970), sinds 2002 jaar met veel plezier woonachtig in Nieuwegein. Oorspronkelijk uit Kroatië, begin jaren '90 ben ik als vluchteling naar Nederland gekomen. De eerste jaren in Nederland heb ik in Amsterdam gewoond. Hier heb ik mijn echtgenote ontmoet met wie ik samen een nieuw leven in Nederland heb opgebouwd. Inmiddels vader van twee volwassen kinderen en werkzaam als manager en consultant in ICT bij de Erasmus Universiteit.

Ik geloof in de goedheid van de mens. De mens die centraal staat in een maatschappij waar we sterk met elkaar verbonden zijn, met in ieder van ons een aangeboren drift om voor elkaar te zorgen. Ik zet mij graag in voor een maatschappij waar de mensen in hun kracht worden gezet en zelf de regie over het eigen leven houden. Een maatschappij waar voor de zwakkere ruimhartig wordt gezorgd: onvoorwaardelijk en oneindig als dat nodig is, of totdat ze weer op eigen benen staan. Ik zet mij graag in voor een solidair en sociaal Nieuwegein waar de belangen van de inwoners voorop staan. Een stad met gelijke kansen voor iedereen.

Nederland is een fijn land: open, weldenkend, kansrijk. Toen ik het moeilijk had, ben ik hier met open armen ontvangen en heb ik veel kansen gekregen. Het is nu mijn tijd om iets terug te doen voor Nederland! Met GroenLinks wil ik me in Nieuwegein daar graag voor inzetten.