Het Groene Lintje wordt opgespeld door juryvoorzitter Marieke Schouten

En de winnaar is ...

... De Knotgroep Nieuwegein is winnaar geworden van het Groene Lintje 2017 in Nieuwegein!

Uit het jury rapport: 

De Knotgroep is een groep van actieve en enthousiaste Nieuwegeinse vrijwilligers die zich bezighoudt met het knotten van wilgen, en met landschapsbeheer rond Nieuwegein.
Knotten zijn een belangrijk gegeven in ons landschap: ze bieden bescherming voor het vee tegen allerlei weersomstandigheden, ze zijn voedselbron voor muizen en insecten, broedplaats voor vogels en bieden weelderige variatie en een strak polderlandschap. Maar daarvoor moeten ze wel tijdig en kundig geknot worden. Dat doet de knotgroep, die al sinds 1982 bestaat.
De jury wil de Knotgroep graag feliciteren met hun vasthoudendheid, met een positieve inzet, om op heel praktische wijze bij te dragen aan behoud van natuur.  De jury kent dan ook graag het Groene Lintje 2017 toe aan de Knotgroep Nieuwegein en wenst hen nog vele jaren  vriendschap, en energie toe om bij te blijven dragen aan ons mooie landschap. 

 

Ook de andere genomineerden, 

  1. Jaco D. de Visser, architect van Huis de Wiers en oprichter van Bureau JDdV architecten. 
  2. Dorathé van Doorn, oprichter van WederX, de was- en strijkservice annex fietstaxidienst. 
  3. Frans van Erven, de draaiende en dragende persoon bij Cirkeltje Rond. 

nogmaals gefeliciteerd met de nominaties. Zoals jury- en fractivoorzitter Marieke Schouten zei: jullie zijn ook allemaal winnaars!

We kijken terug op een mooie uitreiking in het Natuurkwartier tijdens de Duurzaamheidsmarkt. Dank aan Samen Duurzaam Nieuwegein, onze gastheren/vrouwen van de duurzaamheidsmarkt, dat wij deze uitreiking op deze mooie dag hebben mogen doen.