Groene lintje 2018

Op zondag 3 juni was de uitreiking van het groene lintje. We hadden dit jaar weer goede kandidaten die het de jury niet makkelijk maakten.  De genomineerden waren:

Buurtinitiatief Vogelbuurt

Deze buurtbewoners hebben een asbest probleem en hebben de krachten gebundeld in een werkgroep om de daken te saneren en direct energiemaatregelen te nemen d.m.v. het plaatsen van zonnepanelen.

Rens Wisselo

Rens is een bekende in de kringen van duurzaamheid en natuurbehoud. Hij heeft afgelopen voorjaar na 18 jaar (!) afscheid genomen als bestuurslid van IVN Nieuwegein-IJsselstein e.o. Voor de landelijke beroepsorganisatie van het IVN was Rens ook actief. Rens is actief geweest voor de Groengroep tot deze ter ziele ging. Rens heeft dus op velerlei gebieden zijn inzet en energie aangewend.

Bewoners Prof. Dr. Hesselaan

Deze groep bewoners zorgen ervoor dat het zwerfafval wordt opgeruimd op het Hessepark.  Zwerfafval is zeer storend en geeft ook snel een verloederende indruk. Omwonenden waarderen dit opruimen van zwerfafval en genieten daardoor meer van dit park.

De jury heeft uiteindelijke de bewoners van de Prof. Dr. Hesselaan uitgekozen als de winnaar. Fractievoorzitter Marieke Schouten heeft tijdens de duurzaamheidsmarkt het groene lintje uitgereikt aan de winnaars.