GroenLinks slingert de discussie over het aanpak vuurwerkoverlast aan

Iedereen is het er over eens: het gebruik van consumentenvuurwerk leidt jaarlijks tot veel persoonlijke en maatschappelijke ellende. Maar om het vuurwerk afsteken aan banden te leggen, daar zijn de meeste fracties in de Nieuwegeins gemeenteraad nog niet toe bereid. Met de motie "Nieuwegein zonder vuurwerkoverlast" beoogde GroenLinks om Nieuwegein voor 2022 vuurwerkvrij te maken.

Ondanks dat de motie niet op een meerderheid in de raad kon rekenen, heeft GroenLinks traditiegetrouw wel voor een vurig vuurwerkdebat gezorgd. De uitkomsten van het debat stemt ons hoopvol: de raad blijkt bereid serieus werk te maken om het vuurwerkgebruik terug te dringen. Binnenkort gaan we met de raad en het college in gesprek tijdens een van de commissievergaderingen. 
 
Ook al is het voor velen een lastig onderwerp, GroenLinks vindt dat “er ruimte is voor creatieve oplossingen die we gezamenlijk met de stad kunnen realiseren. Zonder de pret te drukken, want nieuwjaar moeten een feest blijven! We willen dat de inwoners, specifiek ook de vuurwerkliefhebbers, betrokken worden bij de plannenmakerij”, aldus GroenLinks raadslid Mladen Acinger.