Impressie van onze MAS-stagiaires

Kaan Kaya:

Toen ik opzoek ging naar een Mas stage, kwam ik op Facebook een aanbod tegen van GroenLinks. Politieke discussies op tv heb ik altijd al interssant gevonden. Ook de verschillende standpunten van partijen vond ik interssant. Ik wist nog niet heel veel van GroenLinks. Dit was dus een kans om een kijkje te nemen in de keuken van de Nieuwegeinse GroenLinks. 

Ik heb verschillende bijeenkomsten/vergaderingen mogen bijwonen. Hierin werden onderwerpen als vroege schoolverlaters besproken, wat kun je daar aan doen? Ook de bouw van verschillende projecten zoals Rijnhuizen. En nog veel meer andere onderwerpen kwamen voorbij waarmee ze Nieuwegein leuker en veiliger wilde maken.

Verder ben ik mee geweest naar de Evenaar (speciaal basisonderwijs). Daar hebben we een rondleiding gekregen. Een onderwerp die hier ook besproken werd waren de vluchtelingen binnen de school.

Ook was ik uitgenodigd voor de nieuwjaarsreceptie bij de Kom. Dit was een leuke avond om mee te maken.

Het was leuk om te zien wat GroenLinks zoal doet voor de gemeente Nieuwegein.

 

Bedankt voor het mee mogen kijken en jullie gastvrijheid binnen jullie partij.

Kaan Kaya
Oosterlicht college (klas 2)

 

Maatschappelijke Stage.

 

Yasmina Bensellam:

Ik ben Yasmina Bensellam. Ik volg mijn MaS bij Groenlinks. Ik heb deze stage willekeurig gekozen en ik ben er erg blij mee. Als ik dat namelijk niet had gedaan had ik deze stage waarschijnlijk niet gekozen. Dat is vooral omdat mijn eerste impressie over politiek heel anders was dan dat het nu is. Ik dacht altijd dat het een saai gebabbel was over de economie van Nederland, maar dat is niet altijd zo. Er komen heel veel onderwerpen aanbod die heel interessant zijn.  Mijn begeleiders nodigen mij uit voor allerlei activiteiten. Activiteiten zoals vergaderingen, open dagen, etc. Door deze activiteiten heb ik een ander blik op de politiek gekregen. Deze stage is erg leerzaam en ik raad het zeker aan!

Onlangs mijn stage uren voldaan zijn wil ik toch doorgaan met deze stage volgen . De stage is erg leuk en gezellig, en zoals ik al eerder heb gemeld heel leerzaam.

 

Yasmina Bensellam 

06 Maart 2017