Nominaties en uitreiking van het Groene Lintje

Naar aanleiding van een oproep in de week- en dagbladen andere nieuwsmedia om inwoners, organisaties en bedrijven die zich op een onderscheidende manier hebben ingezet voor de natuur, milieu en duurzaamheid zijn de volgende personen genomineerd:

  1. Jaco D. de Visser, architect van Huis de Wiers en oprichter van Bureau JDdV architecten. Duurzaam bouwen en energiebeheer is voor het bureau een vanzelfsprekend uitgangspunt.
  2. Dorathé van Doorn, oprichter van WederX, de was- en strijkservice annex fietstaxidienst. Een bijzonder initiatief met vele sociale en duurzame aspecten
  3. Frans van Erven, de draaiende en dragende persoon bij Cirkeltje Rond. Een bijzondere buurttuin waar de hele omgeving van geniet.
  4. De Knotgroep Nieuwegein. Een hele actieve groep die zich inzet voor het landschapsbeheer in zowel Nieuwegein als in de omgeving.

De jury beraadt zich thans over de inzendingen. Tijdens de Duurzaamheidsmarkt die op zondag 21 mei in het Natuurkwartier plaatsvindt wordt om 14.00 uur de winnaar bekend gemaakt en het lintje uitgereikt.