Oproep om te nomineren voor het Groene Lintje

Het is voor GroenLinks, afdeling Nieuwegein, een goede traditie om jaarlijks het Groene Lintje uit te reiken aan een inwoner die zich vrijwillig inzet voor het behoud van de natuur en duurzaamheid. Ook kan een bedrijf of organisatie worden voorgedragen organisatie of bedrijf die zich op onderscheidende  wijze hebben ingezet voor het behoud van de natuur en duurzaamheid. In 2016 hebben de vrijwilligsters van de Kruidentuin het lintje ontvangen. Met  het Groene Lintje wil GroenLinks haar waardering laten zien en mensen inspireren.

Initiatieven die genomineerd kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het aanleggen van een stads-groentetuin, het plaatsen van zonnepanelen, het opruimen van zwerfvuil, energiebesparende maatregelen of het verduurzamen van een woning of bedrijf.

Ken je een inwoner die geheel vrijwillig, een bedrijf of organisatie, actief in Nieuwegein die zich het afgelopen jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor de natuur en duurzaamheid? Dan kun je die voordragen.   

De nominatie voor het lintje met een korte motivatie kun je voor 10 mei 2017 mailen aan: nieuwegein@groenlinks.nl     

Uit de lijst van genomineerden wordt door een jury de uiteindelijke winnaar aangewezen. Afhankelijk van de inzendingen kunnen er twee lintjes uitgereikt worden. Een voor een inwoner en een voor een bedrijf of organisatie. De uitreiking vindt plaats op zondag 21 mei (14.00 uur) tijdens de Duurzaamheidsmarkt in het Natuurkwartier.

Je nominatie wordt met belangstelling afgewacht.