Nieuwegein,  juli 2017

Beste Nieuwegeinse leden en sympathisanten van GroenLinks,

In maart 2018 vinden er gemeenteraadsverkiezingen plaats. Wij hopen dat het succes van de landelijke beweging ook in Nieuwegein tot een mooie verkiezingsuitslag voor GroenLinks zal leiden en dat onze fractie, die nu uit twee personen bestaat, op z’n minst verdubbeld zal worden. Dat kan alleen als we met een krachtige kieslijst deelnemen. We nodigen daarom kandidaten uit zich te melden.

Het werk in de Nieuwegeinse raad is gevarieerd en er staan ook de komende jaren belangrijke beslissingen voor de deur. Denk bijvoorbeeld aan de verduurzaming van Nieuwegein. Of aan de zorg voor onze medebewoners.

We streven ernaar dat de nieuwe lijsttrekker en de mensen die op een verkiesbare plaats komen te staan samen een sterk team vormen, met een mix van politiek ervaren mensen en nieuwkomers.

Hieronder vind je de vereisten waar kandidaten aan moeten voldoen. Wil je je talenten inzetten voor GroenLinks Nieuwegein? Heb je vragen? We horen het graag en kijken uit naar je bericht. Let op: kandidaten moeten zich uiterlijk 15 augustus hebben aangemeld. Om een goed beeld te krijgen van het fractiewerk en de ambities van GroenLinks Nieuwegein nodigen we kandidaten uit, een dag(deel) mee te lopen met de fractie (en/of onze informatieavond voor potentiële kandidaten te bezoeken). Een mooi moment om kennis te maken met onze fractieleden. Laat het ons weten via onderstaand mailadres. En ook onze wethouder gunt je graag een kijkje in de politieke keuken!

Het bestuur van GroenLinks Nieuwegein,
Cora Coster, Hans van Beek, Jan Willem Knop

 

Vereisten

 

  • Kandidaten zijn lid van GroenLinks of zijn bereid dat te worden voordat de lijst wordt gepresenteerd aan de ALV.
  • Kandidaten dienen in Nieuwegein te wonen of van plan te zijn naar Nieuwegein te verhuizen (de kiesraad vereist dan een ‘Verklaringen van voorgenomen vestiging’).
  • Kandidaten hebben gevoel voor politieke verhoudingen.
  • Kandidaten onderschrijven het (concept) verkiezingsprogramma. Kandidaten zijn in staat dit goed te verwoorden en bediscussiëren en anderen te overtuigen van standpunten. Kandidaten kunnen de mening en partijvisie goed verwoorden, ook naar lokale media.
  • Kandidaten zijn in staat samen te werken binnen een team.
  • Kandidaten zijn in staat goed te luisteren, met name naar burgers, en de politieke vertaalslag te maken.
  • Kandidaten zijn bereid zich actief in te zetten tijdens de campagne in het voorjaar van 2018.

Aanmelden en vragen: kandidaten.nieuwegein@groenlinks.nl.

Procedure: Kandidaten zullen voor een gesprek worden uitgenodigd door de kandidatencommissie. Voorafgaand aan dit gesprek worden kandidaten verzocht een bewilligingsformulier en enkele vragenlijsten in te vullen. De gesprekken zullen eind september plaats vinden.

Kandidaten moeten zich uiterlijk 15 augustus 2017 hebben aangemeld.