Uitslag gemeenteraadsverkiezingen en referendum: dank aan alle GroenLinks stemmers!

We zijn trots op ons Nieuwegein en zijn bewoners met hun keus voor een groener en socialer stad. Als GroenLinks gaan we van 2 naar 3 zetels in de gemeenteraad en daar zijn we heel erg blij mee. Heel veel dank aan iedereen die op ons heeft gestemd. In 2014 behaalden we met 4,9% van aantal stemmen en mede dankzij een lijstverbinding, nipt 2 zetels. Nu hebben we op eigen benen 9,1% van de stemmen gekregen. Dat is bijna een verdubbeling en het betekent dat we ons met heel veel nieuwe energie blijven inzetten voor een werkelijk sociaal Nieuwegein.

 Zoals het er nu uitziet, heeft in Nieuwegein ook een meerderheid ‘tegen’ gestemd in het referendum over de inlichtingenwet. GroenLinks heeft in de Tweede Kamer een zogenaamde ‘reparatiewet’ ingediend en met de verwachte uitslag van het referendum, hopen wij dat die wet nu serieus in behandeling wordt genomen.

Alle uitslagen kun je vinden op https://nos.nl/artikel/2223623-bekijk-hier-alle-uitslagen-van-de-verkiezingen.html, vrijdagochtend om 10 uur wordt de officiële uitslag op het Stadshuis bekend gemaakt.