Het jaar begon met de voorbereiding van de verkiezingscampagne voor de gemeenteraads verkiezin-gen van 6 maart.

Niet echt als verkiezingsstunt, maar wel in verkiezingssfeer, was het planten van een plataan bij de Hollandse IJssel, tegenover restaurant 't Geintje. Dit gebeurde als compensatie voor de grote hoeveelheid papier dat ook een milieupartij als GroenLinks in de verkiezingstijdtijd verbruikte. Als van ouds had de pers ook voor deze activiteit weinig belangstelling, behalve PEN.

Er werd campagne gevoerd in drie wijken, te weten Galecop, Hoog Zandveld en tenslotte op City Plaza. De aanvulling van het traditionele campagnemateriaal met gummetjes en bloemzaad had aardig wat succes. Uiteraard werden er ook affiches geplakt. Deze waren van hoog artistiek gehalte, maar voor het doel minder geschikt.

De verkiezingsuitslag was voor een aantal partijen zeer teleurstellend. De PvdA en VVD leden een fors verlies. Leefbaar Nieuwegein kwam als nieuwkomer met zeven zetels in de raad. GroenLinks stabiliseerde zich met drie zetels en werd uitgenodigd voor de collegevorming met Leefbaar Nieuwegein, CDA, SGP-CU en VVD.

Op 25 april besliste de algemene ledenvergadering positief over toetreding tot het college. Namens GroenLinks trad de voormalig fractievoorzitter Corrie van Rooijen toe. Zij ging de omvangrijke portefeuille Stadsbeheer, Communicatie, Beeldende kunst in de openbare ruimte en musea en Onderzoek en Monitoring beheren.

Opvolger van Corrie in de fractie werd Wil Winter. Dick Carton trad ook af en maakte daardoor plaats voor Bert Eggink. Manuel Sewgobind bleef keurig op zijn stoel in de gemeenteraad zitten.

Niet alleen de fractie veranderde van samenstelling. Er vond een bestuursverkiezing plaats in een ledenvergadering op 17 april. Voorzitter Hans Pouw trad wegens een voorgenomen verhuizing naar Leidse Rijn, af. De bestuursverkiezing en de volgende functieverdeling leverde het volgende op.
Voorzitter werd Anke Verbraak, Piet Samwel vicevoorzitter, Jeroen Camstra penningmeester, Dick Carton secretaris en leden Marianne Adema en Wim van Baarsen.

Op 15 mei hadden er 2e Kamer-verkiezingen plaats. Routineus werd de campagnedraad weer opgepakt. We stonden weer op de markt en we plakten weer affiches.

In de afgelopen verslagperiode heeft het bestuur getracht om de banden met de leden wat strakker aan te halen. Op 5 september konden nieuwe leden zich in een introductiebijeenkomst over de activiteiten van bestuur, fractie en wethouder laten voorlichten. De animo van de leden was echter niet overdadig. Dit was ook het geval bij de inloopbijeenkomst voor alle leden.

De Nieuwegeinse maatschappelijke organisaties werden gevraagd om op 30 oktober in een Hearing met de fractie van gedachten te wisselen. Dit was in het kader van de behandeling van de gemeentebegroting op 12 november door de gemeenteraad. Hoewel de opkomst niet overdadig was, gaf de belangstelling voor deze bijeenkomst, zowel in persoon als in geschrift, reden tot tevredenheid. De inbreng van de aanwezigen was aanleiding voor een aantal voorstellen die onze fractie heeft ingediend.

Ook dit jaar hebben we onze site bijgehouden en werden drie nummers van de Linkse Hoek uitgegeven. De inhoudelijke kwaliteit van zowel site als Linkse Hoek was goed, zeker gezien de beperkte personele imogelijkheden. In feite was hoofdredacteur en webmaster Jeroen bij beide communicatiemiddelen de enige stabiele facor.

Deze personele schaarste was er aan het eind van het jaar de oorzaak van dat de update van de site in gedrang kwam. Het bestuur heeft toegezegd om voor deze problemen een oplossing te zoeken.

De groei van ons ledental was, evenals dat ook landelijk niveau gold, zeer bevredigend.
Het verslagjaar werd begonnen met 55 leden en beëindigd met 63 leden.